Over mij

RETAIL EXPERT

Door mijn inmiddels 34 jaar ervaring in retail sta ik bekend als expert in het verhogen van de omzet door een andere aanpak richting consument waarbij de consument altijd centraal staat.

Het laten groeien van alle KPI’s van de winkel, zoals bijvoorbeeld conversie, van een kijker een koper maken. Met als gevolg een stijging in de omzet en terugkerende klanten.

Want het begint allemaal met de conversatie. Sla je een welgemeend en geĆÆnteresseerd gesprek over met een potentiĆ«le klant die binnenkomt dan zul je ook geen omzetstijging realiseren.

Mijn methodiek zorgt voor ervoor dat je van vreemden vrienden maakt, van vrienden klanten en van klanten ambassadeurs voor je winkel. Alles draait om vertrouwen.

Ik heb een online training ontwikkeld waarin ik al mijn waardevolle ervaring heb verwerkt. Ik gun jou als retailer, manager en/of retailmedewerker stijging in conversie en omzet.

Want als je elke dag je omzet doelstelling behaalt, is je team ook gemotiveerd. En een gemotiveerd team werkt aanstekelijk op consumenten die binnen komen. En zo is de cirkel rond.

ONDERNEMER

Tot 2018 heb ik 32 jaar met veel passie gewerkt voor 4 verschillende werkgevers in retail en de luxe goederen industrie. Mijn 50ste verjaardag in 2018 was het moment om op veel fronten het roer om te gooien. Een heftige burn-out door jarenlang roofbouw te plegen en een wereldwijde reorganisatie bij Swarovski hebben me doen besluiten om voor mezelf te beginnen als Corporate Trainer. Het ondernemen zat altijd al in mijn bloed en met 32 jaar waardevolle retail, training en coaching ervaring was dit de beste volgende stap.

HOE HET BEGON

Als dochter van een ondernemersgezin ben ik geboren en getogen in de horeca. Elk vrij moment heb ik de armen uit de mouwen gestoken. In de bediening, de keuken, de huishouding en zelfs de receptie. Al op jonge leeftijd sprak ik mijn talen goed en kon ik met veel verschillende mensen een praatje maken. Tijdens de middelbare school ging ik, naast mijn werkzaamheden bij mijn ouders, aan de slag bij Vroom & Dreesmann als weekendhulp. Na een jaar kon ik een parttime baan krijgen bij een parfumerie. Daar is mijn liefde voor retail en luxe goederen verder aangewakkerd. Wat mij met name aansprak was het adviseren van mooie producten die de consument nog mooier maken dan ze al zijn. De vele trainingen die je moet volgen bij de cosmeticamerken om op de hoogte te blijven van alle nieuwe producten zijn een must.

CHANEL

Ik had al heel lang een grote voorliefde voor het merk Chanel en toen ik na 8 jaar parfumerie ervaring mocht gaan werken voor Chanel was dat de kers op de taart. Het eerste jaar als reizend beauty consultant en de 6 jaren daarna als account manager. Wat een fantastische ervaring. Ook hier stond training hoog in het vaandel. We gingen regelmatig naar Parijs om daar getraind te worden. Enerzijds producttraining en anderzijds leiderschapstraining.

SWAROVSKI

In 2002 ben ik benaderd door Swarovski Benelux om een trainingsafdeling op te zetten. Er was geen trainingsafdeling en alles moest ontworpen en uitgerold worden. De rol van training manager en first line manager was nieuw voor mij en Swarovski had destijds nog een heel ander imago. Dit was ook weer een geweldige leerschool. Ik rapporteerde aan de managing director Benelux en de Head of Learning & Development in Zwitserland en we hadden vaak meetings ergens in Europa en vooral in Zwitserland om aan nieuwe trainingen te werken. De laatste jaren werd mijn gebied ook groter en breidde de Benelux zich uit met de Nordics. De kers op de taart bij Swarovski was de internationale meeting in Bangkok waar we aan nieuwe trainingen werkten en naar de fabriek mochten om te zien en te proberen hoe de Swarovski sieraden gemaakt worden. Een enorm ingewikkeld proces.