Win-win(st) situatie

Geplaatst op door in de categorie Blog

Ieder jaar presenteert Marktplaats de top 5 met de meest ongewenste cadeaus. Gekscherend ‘Sinternaast’ genoemd. “Elk jaar zien we na pakjesavond een opvallende stijging in het aanbod van ‘cadeau’-artikelen stelt een zegsman van Marktplaats. In sommige categorie├źn stijgt het aanbod deze dagen met 15 tot 20 procent.” En dat wil je natuurlijk niet als cadeaugever.

Waar is het dan fout gegaan? Op het laatste moment iets gekocht? Heeft de verkoopmedewerker geen goede vragen gesteld? Of wist je gewoonweg niet wat je moest kopen en dacht je met een paar sokken altijd goed te zitten? Zelfs de sokken worden op marktplaats te koop aangeboden namelijk.

Indien ongewenste cadeaus niet op marktplaats te koop aangeboden worden en geruild worden in de stenen winkel zie ik hier weer een enorme kans om aan bijverkoop te doen.

Tip: doe niet moeilijk over een bon die ze niet hebben. Neem het product gewoon retour met een grote glimlach en probeer iets duurders te verkopen en bijbehorende producten te laten zien. Win-win(st) situatie.

Terug naar het overzicht