IS JOUW BAAN WEL EENS OPNIEUW GEËVALUEERD EN MOEST JE DAARVOOR ALLERLEI ASSESSMENTS DOEN? HOE VOELDE JE JE DAARBIJ?

Geplaatst op door in de categorie Blog

Twijfel

Werk je al jaren met veel plezier en passie bij hetzelfde bedrijf en heb je gehoord dat er een nieuwe job description voor jouw baan komt? Ben je ineens niet goed genoeg meer voor die baan die je al jaren uitvoert? Of gaan ze kijken waar ze je verder nog kunnen opleiden om wel aan de eisen van de job description te voldoen? Ga je de assessments positief oppakken of ga je twijfelen aan jezelf in dit proces?

Zelfvertrouwen

Dit is mij een aantal jaren geleden overkomen. Ik werkte al 12 jaar als training manager en de internationale training academie zou opnieuw vormgegeven worden. Alle internationale training managers kregen dezelfde assessments.
Nu is het vaak zo dat alle mensen in een bedrijf regelmatig getraind worden en de training manager daar verantwoordelijk voor is. Echter, de training manager wordt niet zo vaak getraind als zijn collega’s. En dat is jammer. Bij mij was het dan ook nog eens zo dat ik al jaren geen feedback van mijn leidinggevende had gehad over mijn manier van trainen. Dus ik dacht dat ik alles goed deed. Ik kreeg ook altijd goede feedback van mijn cursisten. En vol zelfvertrouwen ging ik een volle dag assessments doen met een kleine groep collega’s van andere landen.

Assessment day

De assessments bestonden o.a. uit MBTI, een debat met collega’s voeren over een actueel vraagstuk in de winkels, een business case en een training presentatie geven. Tijdens de assessments werden we geobserveerd door leden van het HR top management.
Tijdens mijn training presentatie haperde ik wel wat door de zenuwen en ik was sneller klaar dan de tijd die ik had gekregen. Ik was me ineens heel bewust van wat ik daar aan het doen was. Dit was echt de slechtste presentatie die ik ooit had gegeven.

Feedback

Na een aantal weken kwam de feedback. En zoals ik al eerder aangaf, het was lang geleden dat ik oprechte feedback had gehad.
De meeste dingen die er besproken waren kwamen mij bekend voor. Want ik ken mezelf goed en weet mijn pluspunten en verbeterpunten wel. Dacht ik. Er werden ook dingen besproken die ik niet van mezelf kende. En wat doe je, net als ieder ander mens? De verbeterpunten blijven het langst hangen. Er was een goede balans tussen mijn sterke punten en verbeterpunten maar ik zag alleen maar de “negatieve” dingen. Het rollen van mijn ogen bijvoorbeeld als iemand iets zegt wat me irriteert. Ze hadden het gevoel dat ik me niet goed genoeg had voorbereid. Ik toonde niet mijn grote passie en inzet die ze van me gewend waren. En daar boven op zeiden ze dat ik een sterke persoonlijkheid heb die soms intimiderend kan over komen. Oeps, dat was nogal wat om te incasseren. Ik hoorde dus niet meer dat ze zeiden dat ik goed kon analyseren, heel commercieel ben en business acumen heb, effectief logisch kan denken, actief kan luisteren, me focus op positief i.p.v. negatief etc. Nee, dat bleef niet hangen. Want dat is menselijk. Het “negatieve” bleef me het langst bij.

Groei

Ik heb daar echt een tijd last van gehad. Wat ik vrijwel meteen heb gedaan is aan mijn collega’s gevraagd of ze me er op wilden wijzen als ik te directief was, teveel aannames deed en vooral als ik met mijn ogen rolde. Dat laatste werd uiteindelijk een “running gag”.
Door er veel over te praten ben ik er uiteindelijk sterker uit gekomen. Goed om te weten is dat de assessments zijn uitgevoerd om te bekijken waar we meer opleiding voor nodig hadden om de job blijvend goed uit te kunnen voeren. Niet omdat we niet meer goed genoeg waren.

Leiderschap

Ik refereer tijdens leiderschap trainingen en coaching sessies vaak naar topsporters en voetbal coaches. Het leiderschap van een voetbal coach intrigeert me enorm en de drive van topsporters des te meer. Zij zijn continu bezig om zichzelf te verbeteren of opnieuw uit te vinden. Erben Wennemars had een mooie uitspraak in de wereld draait door: “het leven van een topsporter is een aaneensluiting van teleurstellingen met zo nu en dan een klein hoogtepunt”. En daar put ik dan weer kracht uit als het tegenzit.

Terug naar het overzicht