Hoe mijn burn-out leidde tot nieuwe inzichten en een nieuwe start

Geplaatst op door in de categorie Blog

Nieuwe afdeling

In 2016 ging ik rapporteren aan de Head of HR. Dat was een wereldwijde nieuwe structuur en ik keek er enorm naar uit om onderdeel te zijn van het HR team. Ik had in de 14 jaar daarvoor gerapporteerd aan 3 verschillende Managing Directors en had daar veel van geleerd qua leiderschap, processen, business development etc. Ik zag het als een mogelijkheid om mij dieper te ontwikkelen in HR gerelateerde taken. Ik wilde al een aantal jaren een HBO opleiding volgen maar wist niet welke richting. Na 14 jaar meer uit mijn koffer te hebben geleefd dan thuis te zijn kwam de transitie naar HR op het juiste moment. Ik dacht wel eens, in het tempo waarin ik nu werk en leef, ga ik mijn pensioen niet halen. Bijna dagelijks om 5:00 uur opstaan en na 20:30 uur thuis, dat was aan de orde van de dag als ik niet in het buitenland verbleef.

Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan

Het kwartje viel, ik zou mijn bachelor HRM gaan halen. Op die manier zou ik meer allround HR medewerker zijn en mij misschien meer kunnen richten op talent management bijvoorbeeld, waar o.a. mijn kracht en passie ligt. In februari 2017 startte ik met de eerste modules. Ik had gekozen voor parttime school, wat inhield dat je elke week van 16.00 tot 21.30 drie vakken volgde en per vak een beroepsproduct moest inleveren. Een beroepsproduct is een document waarbij je het onderwerp van dat vak in je eigen werkomgeving moet toetsen en uitwerken. Veel lezen, onderzoeken, schrijven etc. Buiten mijn meer dan fulltime baan door alle reisuren extra per dag, kwam er nog minimaal 20 uur studie per week boven op. Ik denk altijd als Pippi Langkous, “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. En met mijn enthousiasme, passie en gedrevenheid kom ik altijd een heel eind.

Nieuwe verantwoordelijkheden

Toen kwam de vraag uit het bedrijf of ik voor een aantal maanden het zwangerschapsverlof van mijn HR collega er bij wilde doen. En dat wilde ik natuurlijk. Want dat zou een mooie nieuwe ervaring zijn en die werkzaamheden zouden kunnen gelden als stage punten in het 4de jaar. Alleen, de werkzaamheden van mijn HR collega waren in België. Ik spreek vloeiend Frans dus dat was een pre en ik hoefde er niet dagelijks naar toe. Maar je voelt het misschien al aan komen, ik kon dat helemaal niet aan. Want het waren allemaal nieuwe, extra werkzaamheden bovenop mijn toch al niet saaie baan. En dan ga je steken laten vallen, fouten maken, je raakt het overzicht kwijt, je slaapt slecht, je krijgt lichamelijke klachten, je wordt onredelijk en ga zo maar door. Iedereen die een burn-out heeft gehad, herkent dit en kan het aanvullen met nog meer verschijnselen.

Black out

Halverwege juli 2017 viel ik om. Een jaar daarvoor was ik al een keer letterlijk omgevallen. Black-out achter mijn bureau gehad. Met mijn hoofd op het bureau en vervolgens op de grond gevallen. 20 minuten later kwam ik weer bij. Blauw oog en hersenschudding. Dat was 4 dagen voor mijn vakantie. Als dat geen teken was. Na de vakantie heb ik geprobeerd zo snel mogelijk de draad weer op te pakken om vervolgens weer in hetzelfde tempo verder te gaan. Tot half juli 2017 dus.

“Burn-out is het eindstadium van langdurige, vaak jarenlange, roofbouw op het lichaam. Een burn-out ontstaat als mensen ondanks de stress en de spanningsklachten stug door blijven gaan. Ze volharden in hun werk en zijn zich lang niet altijd bewust van de ernst van hun klachten. Hoe groter de uitputting, hoe erger de klachten worden.” En dat is helemaal waar. Veel roofbouw gepleegd door altijd overal ja op te zeggen.

Re-integratie

Half september heb ik aangegeven dat ik weer aan de slag wilde. Alleen niet in mijn zelfde functie. Ik wilde rustig aan beginnen. 2 keer 2 uur per week in de winkel in Arnhem. Niet ver rijden, na de file er naar toe en sieraden adviseren en verkopen. Super leuk!

Eind september moesten alle kantoor en buitendienst medewerkers naar het hoofdkantoor in Amsterdam komen om een live streaming van de executive board in Zwitserland te volgen. Daar werd een grote internationale reorganisatie aangekondigd voor het jaar daarop. In de 15 jaar dat ik er werkte had ik 2 reorganisaties overleefd en bij deze aankondiging dacht ik, die ga ik vast niet overleven. In de onzekere maanden die volgden ging ik een paar uurtjes per week meer werken. Gedeeltelijk in mijn eigen functie en vooral in de winkel. Want daar kreeg ik veel energie van.

Re-organisatie

Januari 2018 moesten we weer allemaal op kantoor komen en hoorden we wat de toekomst van de Benelux-Nordics organisatie zou worden. Er waren individuele gesprekken met het management team en daar werd ons uitgelegd wat de mogelijkheden waren, als je een keuze had. De Benelux zou toegevoegd worden aan Frankrijk. Het kantoor in Amsterdam zou opgeheven worden en mijn baan verhuisde naar Parijs. Met de vraag of ik daarheen wilde verhuizen. Ik had eerder in ons digitale Human Capital Management systeem al aangegeven dat ik niet wilde verhuizen maar ze wilden het wel zeker weten. Dan had ik nog een andere keuze, de baan van field trainer. Ook daar hoefde ik niet over na te denken. Misschien was 16 jaar Swarovski wel lang genoeg geweest en moest ik het roer omgooien na mijn burn-out. Want ik was nog herstellende en om dan full speed weer aan de slag te gaan in een grotere organisatie met meer verantwoordelijkheden en teamleden was te snel.

Het roer om

Zo gezegd, zo gedaan. Alleen niet zo simpel zoals ik het opschrijf. Want ik had ook besloten om een punt achter mijn relatie te zetten en mijn appartement te verkopen. Na bijna 25 jaar in een appartement te hebben gewoond wilde ik een huis met een tuin en een praktijkruimte voor mijn werk als executive coach. In de 6 maanden garden leave die ik had gekregen ben ik vooral heel druk geweest met het zoeken naar het juiste huis op de juiste locatie. En ik had die tijd echt nodig om emotioneel afscheid te nemen van mijn geliefde job en fijne werkgever. Mijn appartement was in no time verkocht maar een nieuwe woning kopen ging niet zo soepel. Na ongeveer 10 huizen te hebben gezien kwam ik mijn droomhuis tegen. En ben ik, tijdens de hittegolf die er was, verhuisd.

Zelfstandig ondernemer

Vanaf december 2018 ben ik geregistreerd bij de kamer van koophandel als ondernemer. Vrij snel kwam mijn eerste opdracht al vanuit mijn netwerk. Een verkooptraining schrijven voor een internationale retail organisatie. Na het bezoeken van het hoofdkantoor in Zwitserland ging mijn retail hart weer sneller kloppen. Dit zou een hele gave opdracht worden. Inmiddels heb ik de training geschreven en uitgerold aan 25 Europese store managers. En er kwam een volgende opdracht, ook uit mijn netwerk, om een leiderschap training te geven en 1 op 1 coaching van de managers. In de tussentijd bezoek ik ook regelmatig netwerk evenementen om lokaal zichtbaar te worden en heb ik een business coach die me helpt focus aan te brengen. Als je gewend bent om in een gestructureerde organisatie te werken waar er minimaal wekelijks contact is voor focus en follow up dan is het heel fijn om als zelfstandig ondernemer een coach te hebben die je daarin begeleidt.

Nieuwe start

2018 was een heel bijzonder jaar. Het was de start van mijn nieuwe leven in alle opzichten. Meer dan 20 jaar geleden heb ik een leiderschap training gevolgd bij Chanel van een fantastische, inspirerende trainer. Hij zei altijd: “je creëert je eigen werkelijkheid” en dat is mijn motto al die tijd geweest. Het kost soms wat bloed, zweet en tranen en veel vallen en weer opstaan maar ik ben veerkrachtig en dat brengt me heel ver.

Terug naar het overzicht